Használt és külföldi import autó kereső

 
Autó kereső
Volvo utas figyelő kamera rendszert fejleszt gépjárműveibe!

Volvo utas figyelő kamera rendszert fejleszt gépjárműveibe

 

A Volvo fejlesztőmérnökei egy olyan utastérbe szerelt digitális kamera rendszert fejlesztene, amely a vezető viselkedését, biometrikus tulajdonságait hivatott megfigyelni.

Sokan elővigyázatosak az őket megfigyelő kamerákkal kapcsolatban, azonban a Volvo szakemberei szerint ez egy új mérföldkő a biztonság technikában. Egy amolyan szimbiotikus rendszerről beszélünk, amely az autóval összeköttetésben segíthet nekünk balesetet megelőzni, alkalmas egészségügyi megfigyelésre, különböző személyi kapcsolatokat ápolni, immár képalkotás segítségével, hasonlóan az okos telefonok kamerájához.

Atif Rafiq, a Volvo digitális részlegért felelős vezetőjének elmondása szerint ezek a kamerák nincsenek rá erőltetve a vásárlókra. Abszolút egy kiegészítő, egyén által opcionálisan választható tartozékról beszélünk. Sokak által etikai kérdést is feszegető megfigyelő kamerák igencsak ellenszenvesek némely embernek, ezért mindenki személyesen döntheti el, hogy belefér-e ez a fajta biztonsági rendszer.

Rafiq elmondása szerint már a jövő évtől kérhető lesz a kocsikhoz. Olyan biometrikus adatokat is képes ellenőrizni a rendszer, mint például a pupilla tágulási mértéket testünk glükóz ellenőrzése céljából. Bármilyen felmerülő egészségügyi probléma esetén a rendszer azonnal képes értesíteni az utas hozzátartozóit, illetve akár egy közeli kórházat. Képes lesz a rendszer értelmezni idegi állapotunkat is munkából hazajövet, ezzel segítve vezetésünket illetve biztonsági óvintézkedéseket tenni érdekünkben. Persze sokunknak ilyenkor a különböző sci-fi filmek jutnak eszünkbe, és azok tanulságait boncolgatjuk magunkban, de azt ne felejtsük el, hogy ez a rendszer olyan teszteléseken és grandiózus felülvizsgálatokon esnek át, hogy egyelőre még nem kell attól félnünk, hogy öntudatra ébred szeretett kocsink.

A Volvo mindig is híres volt az utas biztonságáról, ezért is látta elérkezettnek az időt arra, - a kamerák nagyfokú fejlődésének köszönhetően- hogy megalkossa ezt a biztonsági rendszert, amely immár képes az utast megfigyelni és megelőzni bármilyen egészségügyi problémából adódó balesetet.

’ Az emberek nagy része véleményünk szerint elkezd majd szépen fokozatosan bízni ezekben a biometrikus rendszerekben, és a kabinokban elhelyezkedő megfigyelő kamerákban. Ezekben a rendszerekben rendkívül sok potenciális biometrikus lehetőség van. Google applikációs összekötetést létesíthetünk, video konferenciákat indíthatunk, időjárás információkat kaphatunk és különböző ülés pozíciós javaslatokat küldhet nekünk a rendszer’ – mondta Rafiq.

Úgy gondolom ez a technológia is elfogadásra fog kerülni és a modernebb beállítottságú emberek hamar össze fognak barátkozni ezzel az új technológiával, persze továbbra is lesznek olyanok, akik óvatosak lesznek, de mindenképpen érdekes ez az új technológia.

 

Pekker Attila / Mati-Pro

Ha import autó: MatiPro!

Kérdése van? Kipróbálná? Ajánlatot kér?
+36 30 878 8606