Használt és külföldi import autó kereső

 
Autó kereső
“Speed means freedom of the soul” - autós videóklipeket válogattunk

Audioslave: Show Me How to Live (Dodge Challenger)

Nemcsak azért kezdjük az Audioslave-vel, mert a nemrég elhunyt Chris Cornell emlékének szeretnénk adózni, hanem mert ebben a klipben szerencsésen találkozik a zene stílusa és az száguldás szeretete: a lázadó grunge (magyarul: piszok, mocsok) irányzat tökéletesen illik a legendás sportautóhoz és az érzéshez, ahogyan az amerikai, végeláthatatlan pusztákon keresztül vezető utakban el lehet veszni örökre, amikor alattad az erő, tövig nyomod a gázpedált, és senki nem állíthat meg, talán a fájdalom sem ér utol. A videót az autós körökben kultfilmnek számító, A száguldás a semmibe című mozi ihlette, amelyből jeleneteket is vettek át. A kulcsmondat a vak dj karakterétől: “Az utolsó amerikai hősök tiszteletére, akik számára a sebesség a lélek szabadságát jelenti”.

 

Jamiroquai: Cosmic Girl (Lamborghini Diablo, Ferrari F40, Ferrari F355)

Tökéletesen visszaadja a száguldás élvezetét a könnyű, vidám klip és zene, a ritka sportautókat imádó Jay Kay arcára őszintén kiül a vezetés öröme, a jelenetek felejthetetlenek, érezni, micsoda boldogság lehetett ez a forgatás, három ilyen kocsival versenyezve. Eredetileg Jay Kay saját Diabloja szerepelt volna a videóban, de összetört a szállítmányozó cég hibájából, így a filmen egy helyi gyűjtő kocsiját látni, méghozzá a márka 30 éves fennállását ünnepelő, 150 példányos SE30 kiadás egyikét. Az F40 a Pink Floyd dobosáé, Nick Masoné, ebből a duplaturbós V8-as csúcsmodellből 1315 készült, a Ferrari a 40. szülinapját ünnepelte vele.

 

Gorillaz: Stylo (Chevrolet Camaro és El Camino)

Szenvtelen figurák, autósüldözés, monoton kaliforniai sivatagi táj és zene, amit Bobby Womack, a legendás soul énekes hangja tör meg, telítve fájdalommal és magánnyal, a fenyegető végzet érzetével. A banda virtuális tagjai 1969-es Chevrolet Camarojukban, Styloban menekülnek egy mad maxes jelenetben Bruce Willis elől, aki egy felspécizett, 1968-as Chevy El Caminót hajt. A felvételek jól visszaadják az érzést, ahogyan egy-egy ilyen különleges kocsival uralni lehet az utat, elterpeszkedni rajta és magunk alá gyűrni.

 

Beastie Boys: Sabotage (Ford LTD Crown Victoria, Nissan Sentra, Volkswagen Eurovan)

A hetvenes évek zsarus tévésorozatait parodizálja a klip, de szeretettel. A főszereplő egy Ford LTD Crown Victoria, ezt a modellt ugyanis rendőrautónak használták: tökéletes is erre a célra, hiszen túlméretezett, masszív, szigorú és erős gép. A szám pedig klasszikus, a Rolling Stone’s magazin beválasztotta minden idők ötszáz legjobb dala közé.

 

Quimby: Autó egy szerpentinen (Chevrolet Impala)

Mulatságos, kedves, bolondos, közép-kelet-európai, kicsit a Kusturica-filmekre emlékeztető hangulat, az önfeledt utazás öröme, és egy 1962-es piros bőrüléses fehér Chevrolet Impala, ami mindezt megtestesíti: “Alattunk a tenger, szemben a nap zuhan. Nyeljük a csíkokat, és a világ pajkos szellőként suhan.” Kell ennél több egy nyaraláshoz? De a fő kérdés: Mi a túró van a csomagtartóban?

 

Sheryl Crow: Steve McQueen (Bullitt Mustang, Chevrolet Camaro, Ford GT40)

Ez a klip jó példa arra, hogy amíg a férfiak néha nőkhöz hasonlítják az autókat, addig a nők néha azért szeretnek egy autót, mert az egy férfi egyéniségének része. Steve McQueen a hatvanas évek legmenőbb hollywoodi színésze volt, szűkszavú, laza karaktereket formált meg, dögös mosolyával és vakító kék szemeivel hamar a nők kedvence lett. Népszerűségét a Hét mesterlövész című film indította meg, a Pillangóban nyújtott felethetetlen alakítást, de sikert hozott számára a Szökés és a Pokoli torony is. Igazi férfi volt, a szíve mindig a helyén, szerette a veszélyt, és megszállott autóversenyzőként is ismerték, állítólag ez jelentette a végzetét: az autóversenyeken viselt speciális védőruha anyaga, az azbeszt okozhatott nála tüdőrákot. Garázsában igazi autócsodák parkoltak, a leghíresebb egy zöld Bullitt Mustang, amit a klipben is vezet Sheryl Crow: “Like Steve Mcqueen, all I need is a fast machine”.

 

The Cardigans: My favorite game (Cadillac Eldorado)

Ikonikus dal a szakításról, ami egy népszerű playstation játék, a Gran Turismo 2 zenéje is volt, a videó pedig egy végzetes, őrült ámokfutás a Mojave-sivatagon keresztül, amit a televíziók egyébként egy ideig cenzúráztak is a felelőtlen vezetési stílus ábrázolása miatt. Gyönyörű, fekete Cadillac, cseresznyepiros belsővel.

 

Madonna: What It Feels Like For A Girl (Chevrolet Camaro, Pontiac Firebird Trans Am)

A Guy Ritchie által rendezett klipben is a lázadás jelképe a kocsi, méghozzá két ikonikus darab, egy 1978-as sárga Chevrolet Camaro, amit menet közben Madonna lecserél egy 1979-es piros Pontiac Firebird Trans Am-ra, a végső ütközésig: egyszerre fájdalmas és gyönyörű látvány. Ez a videó is tiltólistán volt egy ideig, Madonna saját szavaival élve, olyasmit csinál benne, “amiket a lányoknak nem engednek”.

 

Texas: In demand (Bentley Azure)

Hogy a hölgyeknek is jó legyen, mert hát Alan Rickman az Alan Rickman. Egy régi vágású luxus cabrio, hozzá egy hasonlónak tűnő úriember, illetve a legerotikusabb tánc, amit benzinkúton lejteni lehet. Ritkán láthattuk ilyennek az általában negatív hősöket játszó színészt (ő volt Piton professzor a Harry Potter-sorozatból, Hans Gruber a Drágán add az életedből, Nottingham hercege a Robin Hoodból).

 

Calvin Harris: We’ll Be Coming Back (Porsche 911, Ferrari 512 BB, Yamaha YZF-R1)

A zene sokak számára felejhető, de a videóban nagyon jó felvételek vannak, amelyek miatt megéri megnézni: nagy sebességű autós üldözés a Los Angeles felett kanyargó szerpentinen, a Ferrari 512 BB-ben és az 1973-as Porsche 911 T-ben menekülő rablókat követi egy Yamaha motoros rendőrnő.

Tekintse meg import autó ajánlatainkat
VOLKSWAGEN PASSAT VIII Variant 2.0 TDI Comfortline BMT DSG Automata! MASSZÁZS!
VOLKSWAGEN PASSAT...
Ár: 4 098 000 Ft
VOLKSWAGEN GOLF VII Variant 1.6 TDI BMT Comfortline DSG LOUNGE! NAVI!
VOLKSWAGEN GOLF...
Ár: 3 098 000 Ft
NISSAN QASHQAI 2.0 dCi Visia 150Le! MAGYAR!
NISSAN QASHQAI...
Ár: 2 098 000 Ft
VOLKSWAGEN PASSAT VIII Variant 2.0 TDI Comfortline SCR BMT 190LE! MANUALVÁLTÓ!
VOLKSWAGEN PASSAT...
Ár: 4 548 000 Ft
VOLKSWAGEN PASSAT VIII Variant 2.0 TDI Comfortline BMT LED! MANUAL! NAVI
VOLKSWAGEN PASSAT...
Ár: 3 998 000 Ft
VOLKSWAGEN GOLF VII Variant 1.6 TDI BMT Trendline DSG AUTOMATA! NAVI!
VOLKSWAGEN GOLF...
Ár: 2 998 000 Ft
FORD FOCUS 1.6 TDCi Trend Plus NAVI! 100eKM! 115Le!
FORD FOCUS 1.6...
Ár: 2 898 000 Ft
VOLKSWAGEN PASSAT VIII Variant 2.0 TDI Comfortline BMT DSG 160eKm! LED! MASSZÁZS!
VOLKSWAGEN PASSAT...
Ár: 4 898 000 Ft
VOLKSWAGEN POLO V 1.2 75 CR TDI Trendline 155eKm! SZERVIZKÖNYV!
VOLKSWAGEN POLO V...
Ár: 1 648 000 Ft
VOLKSWAGEN GOLF VII Variant 1.6 TDI BMT Comfortline DSG 137eKm! 110Le! BŐR! MASSZÁZS!
VOLKSWAGEN GOLF...
Ár: 3 798 000 Ft
VOLKSWAGEN CC 2.0 CR TDI BMT DSG XENON+LED! MASSZÁZS
VOLKSWAGEN CC 2.0...
Ár: 3 998 000 Ft
VOLKSWAGEN PASSAT VIII Variant 2.0 TDI Comfortline BMT DSG 128eKm!
VOLKSWAGEN PASSAT...
Ár: 4 989 000 Ft
Ha import autó: MatiPro!

Kérdése van? Kipróbálná? Ajánlatot kér?
+36 30 425 5370