fiókom
Használt és külföldi autó kereső
40 100 autó az adatbázisban
Tekintse meg kínálatunkat, válogasson prémium márkájú, import autóink között!
Sajnos az adatbázis nem tartalmaz járművet a megadott feltételekkel.

Eladó új és használt Tesla model X ár, autó vásárlás

Tesla Model X

Bemutatkozás: A felfele nyíló hátsó ajtók igen egyedivé teszik az elektromos suvot

A Model X elölről erősen hasonlít a Model S-re, vagy éppen fordítva. A Model X igazi különlegessége – az elektromos meghajtás mellett – a hátsó ajtajai. Ennek a megoldásnak az elnevezése az angolban Falcon wings, azaz sólyom szárnyak. Az elnevezés találó, mert szemből nézve a nyitott hátsó ajtajú autót, az elektromos suv egy repülő sólyomra hasonlít. A nyílászárók körüli különlegességeknek ezzel még nincs vége: a vezetőoldali ajtó, ahogy közeledik felé a sofőr, automatikusan nyílik és persze automatikusan záródik is. Persze aggódni felesleges: a Tesla érzékelői megakadályozzák, hogy az ujjainkat odacsípje az ajtó. A tisztán elektromos hajtású prémium suv ára 90,400 eurónál kezdődik.

Belső tér: futurisztikus minimalizmus

A Model X belseje hasonló kialakítású, mint a Model S limuziné. A két autó belseje ugyanazon ergonómiai elrendezéssel készült. Ebbe beletatozik a 17 colos érintőképernyő, amely alkalmas szinte az autó összes funkciójának kezelésére. A három sorban elrendezett üléseken hét fő tud utazni. A belső tér praktikusan variálható, kényelmes és tágas. A hagyományos szabadidő autóknál meglévő, a hátsó utasok lábterét elvevő kardán alagút természetesen nincs, teljesen sík a prémium suv padlója.

Vezetés: A villanymotorok szürreális teljesítményre képesek

A MatiPro tesztelte a jelenleg már nem elérhető P90D modellt. A Tesla Model X „aha-érzéséhez” a brutális gyorsulás is hozzátartozik. Ez különösen érvényes az amerikai P90D Top változatra, amelynek maximális teljesítménye 773 lóerő. A Model S-hez képest azonban, észrevehető a jelentős súlykülönbség: a Model X üresen 2,441 kg, 333 kg-mal több, mint a limuzin. A nagy tömeg ellenére a testes prémium suv gyorsulása szürreális: a 100 km/óra eléréséhez csupán 3.4 másodperc szükséges. A habot a tortán az jelenti, hogy az autó mindezt igen halkan teszi.

A gyorsulás magasabb sebességtartományokban jelentősen lelassul, ezért a nagyon gyors tempójú, például a sebességkorlátozás nélküli német autópályás szakaszokat érdemes kerülni vagy komolyan visszavenni a tempóból. A közúti vagy autóút sebességről történő azonnali erőteljes gyorsítás egyike azoknak a trükköknek, amelyre ez az elektromos autó képes. A Tesla Model X-nél és más Tesla típusoknál is ez a gyorsulási képesség a jobb sportkocsik értékeivel vetekszik.

A véleményünk az, hogy ezt az extrém dinamikát a hétköznapokban ritkán használják ki. A Model X ezen tulajdonságát az autó átvételekor még élvezi a tulajdonos, a MatiPro tapasztalatai azonban azt mutatják, hogy utána már egyre ritkábban megy az extrém gyorsítás.

A Model X padlólemeze, azaz a gördeszkára hasonlító alváza a Model S-nél használt technika továbbfejlesztése. Az autó magasságának és megnövekedett súlyának ellenére, a prémium szabadidő autó biztonságos a kanyarokban. Ez a stabilitás köszönhető a rendkívül alacsony súlypontnak és a kiváló futóműveknek.
Az autó felfüggesztése átlagon felüli. Még hepehupás, macskaköves burkolaton is kiváló a rugózása. A futómű keménysége és magassága természetesen állítható, a biztonságot fokozó négykerék meghajtás pedig alapáron jár.

Felszereltség: A Model X már részben autonóm

A Tesla Model X-et sokféle vezetősegéd rendszerrel szerelték fel. Többek között automata vészfékkel és ütközés elkerülési funkcióval is rendelkezik. Ennél érdekesebb és haladóbb a Model X Autopilot rendszere. Nevével ellentétben ez nem a sofőr kiváltásra szolgál, csak jó alapot kínál az önvezetéshez. Az autó, az ehhez a funkcióhoz szükséges hardverrel is fel van szerelve, de a rendszert szerencsésebb inkább vezetési segédnek hívni. A járművezető persze rövid időintervallumra átengedheti az autó vezetését az Autopilot-nak, de a sofőrnek mindig készen kell állnia arra, hogy vészhelyzetben be tudjon avatkozni. Tehát a vezető ne a Budapest-Miskolc közötti távon próbálja az elmaradt alvást bepótolni.

Hatótávolság és árak: start 90,400 eurótól!

Alig több, mint két év piaci jelenlét után, a Tesla 2019 tavaszán extrém módon csökkentette a Model X árát. Az árcsökkentés oka a következő volt: a Tesla a jövőben elsősorban az interneten keresztül kívánja értékesíteni járműveit, ezért néhány kereskedését be is zárta. A vállalat ezen költségmegtakarításokat ügyfeleivel is érzékeltetni kívánja.
Azonnal megrendelhető a két legnagyobb hatótávolságú modell, aminek az akkumulátora 100 kWh-os. Az új alapverziót egy ideje Model X Long Range néven kell keresni, ez korábban Model X 100D típusjelzéssel futott. Az új belépő modell 422 lóerővel rendelkezik és 90,400 euróba kerül. Ez igen jó ár, mert korábban 116,700 euróért kínálták.

Teljesen feltöltött akkumulátorral az alapverzió 565 kilométert képes megtenni. Ez az adat a korábbi, már nem használt mérési rendszer szerinti érték (NEDC). A Model X alapverziójának gyorsulása 4.9 mp 100 km/órára, a végsebessége pedig 250 km/óra.

Aki ennél sportosabb típusra vágyik, az a Model X Ludicrous Performance típusát rendelheti meg 98,300 eurós áron. Ez szintén jó vétel, mert a korábban Model X P100D néven futó autót 153,100 euróért lehetett haza vinni. Az NEDC szerinti méréssel, ez a típus 542 kilométert tud teljesen feltöltve megtenni. Ez valamivel szerényebb hatótávolság, viszont a 611 lóerőnek köszönhetően, gyorsulása rendkívül meggyőző: kereken 3 mp alatt gyorsul 100 km/órára. Ennek az autónak is 250 km/óra a végsebessége.

Műszaki adatok: 611 lóerőig

Tesla Model X Long Range

• Motor: 2 db, háromfázisú aszinkron motor
• Teljesítmény: 422 lóerő
• Erőátvitel típusa: négykerék meghajtás
• Az akkumulátor kapacitása: 100 kWh
• Hatótávolság km-ben (NEDC): 565 km
• Gyorsulás 0–100 km/óra: 4.9 mp
• Ár: 90,400 euró

Tesla Model X Ludicrous Performance
 
• Motor: 2 db háromfázisú aszinkron motor
• Teljesítmény: 611 lóerő
• Erőátvitel típusa: négykerék meghajtás
• Az akkumulátor kapacitása: 100 kWh
• Hatótávolság km-ben (NEDC): 542 km
• Gyorsulás 0–100km/ára: 3 mp
• Ár: 98,300 euró

Főoldal az eladú új vagy használt tesla model X ár aloldalról

Ha import autó: MatiPro!