kérdőív

Segítse munkánkat a kérdőív kitöltésével és nyerjen egy külső-belső autótisztítást
kitöltés
Használt és külföldi autó kereső
141 545 autó az adatbázisban
Tekintse meg kínálatunkat, válogasson prémium márkájú, import autóink között!

Eladó új és használt Toyota RAV4 ár, autó vásárlás

RAV4 - a nyers erő

Ha a Toyotára gondolunk, az egyik leginkább köztudatban lévő tényező nem más, mint a megbízhatóság. Az itthon is közkedvelt márka egyik igazi nagyágyúját, a RAV4-et vesszük most górcső alá. Naprakészek ugyan nem lehetünk a témában maximálisan, de a legújabb kiadást körbejárhatjuk, ezért pedig 2018-ig kell visszamenni az időben.

Ez volt ugyanis az az év, amelyben bemutatták a RAV4 ötödik generációját, mely mindmáig a legújabb típusnak számít - a modellt a New York International Auto Show keretében fedték fel, ám a bemutatáshoz hozzátartozik, hogy a design-t már egy évvel korábban, 2017-ben ismertették Los Angelesben. Az Észak-Amerikai piac tekintetében, az első koncepciók is rengeteg variációt kínáltak az üzemanyag tekintetében, a benzines változat nem kevesebb, mint öt típust tartalmaz: LE, XLE, XLE Premium, valamint a hybrid variánsok esetében is elég széles volt a spektrum: LE, XLE, XSE variációkkal. Mint ahogyan azt megszokhattuk, a fenevad kategóriájú autók esetében, az ötödik generációs RAV4 is összkerék meghajtással büszkélkedhet.

A nem kevesebb, mint nyolc fokozatú direct shift automata váltó garancia arra, hogy a benzines változatok lóereje, akár 15 százalékkal is növekedjen. Van azonban egy hatalmas előnye az autónak, ez pedig nem más, mint a Multi Terrain Select funkció, amely igen hasznosnak bizonyul a vad kalandokat kedvelő autósok számára. Ez a funkció ugyanis nagy segítséget nyújt abban, hogy a tapadás díjnyertes legyen. Legyen szó homokról, sárról, sziklás területről, vagy olyanról, ahol jelentős a szennyeződés. A RAV4-nek a multimédia tekintetében sem kell a szomszédba mennie, hiszen az autóban minden olyan platform, mely az emberek életének szerves részévé vált, megtalálható az autóban - az Apple Car Pay-től egészen az Amazon Alexa rendszerig. Egyes felszereltségi szinteken opcionális egy nagyobb képernyő, JBL Audio és Wi-Fi hotspot használatával. QI vezeték nélküli töltéssel is rendelkezik a széria, akár 5 USB-porttal - ám ez egy fokkal természetesen drágább mulatság az alapfelszereltséghez képest, ugyanakkor kétséget kizáróan kényelmes extrákról van szó. A standard RAV4 eladásai 2018 decemberében, míg a hibrid autóké 2019 márciusában kezdődtek.

Az autót egyébként a Kínai piacon Toyota Wildlander néven ismerheti a publikum. A hihetetlen vagány és magával ragadó kialakításért két designer a felelős, nevesen Tatsuya Sonoda és Yoshikazu Saeki - utóbbi volt a projektben a főtervező. A testet és az alvázat tekintve egy ötajtós SUV modellel van dolgunk, a platform tekintetében pedig TNGA GA-K a kialakítás.

Biztonságtechnikai szempontból azonban nem volt egészen zökkenőmentes az ötödik generációs RAV4 életútja. 2019 szeptemberében, az erre specializálódott szervezet, a Teknikens Varld mind a benzines, mind a hybrid modelleken lefuttatta az úgynevezett rénszarvas tesztet, melyen a két modell egyike sem ment át. A tesztelők "veszélyes viselkedést" állapítottak meg a teszt során, és az elektronikus stabilitás szabályozó "nagyon későn működött", amelynek eredményeképpen mindkét jármű többször felugrott a külső gumiabroncsokra a teszt során. A Toyotánál azonban nem riadtak vissza a kezdeti problémáktól, és másodszorra is neki futottak a teszteknek, ám ezúttal persze egy felújított szoftverrel. A mini fejlesztés után, mind a két típus zöld lámpát kapott a biztonsági teszteken.

Kompakt, jól felszerelt és megbízható autó révén nem meglepő, hogy az új széria eladási mutatói nem pusztán Észak-Amerikában, de az európai piacon is szárnyalnak, a felhasználói visszajelzések pedig kifejezetten pozitívak.

Főoldal a Eladó új és használt Toyota RAV4 ár, autó vásárlás aloldalról

Ha import autó: MatiPro!