fiókom
Használt és külföldi autó kereső
39 648 autó az adatbázisban
Tekintse meg kínálatunkat, válogasson prémium márkájú, import autóink között!

Eladó új és használt Toyota RAV4 ár, autó vásárlás

RAV4 - a nyers erő

Ha a Toyotára gondolunk, az egyik leginkább köztudatban lévő tényező nem más, mint a megbízhatóság. Az itthon is közkedvelt márka egyik igazi nagyágyúját, a RAV4-et vesszük most górcső alá. Naprakészek ugyan nem lehetünk a témában maximálisan, de a legújabb kiadást körbejárhatjuk, ezért pedig 2018-ig kell visszamenni az időben.

Ez volt ugyanis az az év, amelyben bemutatták a RAV4 ötödik generációját, mely mindmáig a legújabb típusnak számít - a modellt a New York International Auto Show keretében fedték fel, ám a bemutatáshoz hozzátartozik, hogy a design-t már egy évvel korábban, 2017-ben ismertették Los Angelesben. Az Észak-Amerikai piac tekintetében, az első koncepciók is rengeteg variációt kínáltak az üzemanyag tekintetében, a benzines változat nem kevesebb, mint öt típust tartalmaz: LE, XLE, XLE Premium, valamint a hybrid variánsok esetében is elég széles volt a spektrum: LE, XLE, XSE variációkkal. Mint ahogyan azt megszokhattuk, a fenevad kategóriájú autók esetében, az ötödik generációs RAV4 is összkerék meghajtással büszkélkedhet.

A nem kevesebb, mint nyolc fokozatú direct shift automata váltó garancia arra, hogy a benzines változatok lóereje, akár 15 százalékkal is növekedjen. Van azonban egy hatalmas előnye az autónak, ez pedig nem más, mint a Multi Terrain Select funkció, amely igen hasznosnak bizonyul a vad kalandokat kedvelő autósok számára. Ez a funkció ugyanis nagy segítséget nyújt abban, hogy a tapadás díjnyertes legyen. Legyen szó homokról, sárról, sziklás területről, vagy olyanról, ahol jelentős a szennyeződés. A RAV4-nek a multimédia tekintetében sem kell a szomszédba mennie, hiszen az autóban minden olyan platform, mely az emberek életének szerves részévé vált, megtalálható az autóban - az Apple Car Pay-től egészen az Amazon Alexa rendszerig. Egyes felszereltségi szinteken opcionális egy nagyobb képernyő, JBL Audio és Wi-Fi hotspot használatával. QI vezeték nélküli töltéssel is rendelkezik a széria, akár 5 USB-porttal - ám ez egy fokkal természetesen drágább mulatság az alapfelszereltséghez képest, ugyanakkor kétséget kizáróan kényelmes extrákról van szó. A standard RAV4 eladásai 2018 decemberében, míg a hibrid autóké 2019 márciusában kezdődtek.

Az autót egyébként a Kínai piacon Toyota Wildlander néven ismerheti a publikum. A hihetetlen vagány és magával ragadó kialakításért két designer a felelős, nevesen Tatsuya Sonoda és Yoshikazu Saeki - utóbbi volt a projektben a főtervező. A testet és az alvázat tekintve egy ötajtós SUV modellel van dolgunk, a platform tekintetében pedig TNGA GA-K a kialakítás.

Biztonságtechnikai szempontból azonban nem volt egészen zökkenőmentes az ötödik generációs RAV4 életútja. 2019 szeptemberében, az erre specializálódott szervezet, a Teknikens Varld mind a benzines, mind a hybrid modelleken lefuttatta az úgynevezett rénszarvas tesztet, melyen a két modell egyike sem ment át. A tesztelők "veszélyes viselkedést" állapítottak meg a teszt során, és az elektronikus stabilitás szabályozó "nagyon későn működött", amelynek eredményeképpen mindkét jármű többször felugrott a külső gumiabroncsokra a teszt során. A Toyotánál azonban nem riadtak vissza a kezdeti problémáktól, és másodszorra is neki futottak a teszteknek, ám ezúttal persze egy felújított szoftverrel. A mini fejlesztés után, mind a két típus zöld lámpát kapott a biztonsági teszteken.

Kompakt, jól felszerelt és megbízható autó révén nem meglepő, hogy az új széria eladási mutatói nem pusztán Észak-Amerikában, de az európai piacon is szárnyalnak, a felhasználói visszajelzések pedig kifejezetten pozitívak.

Főoldal a Eladó új és használt Toyota RAV4 ár, autó vásárlás aloldalról

Ha import autó: MatiPro!