Használt és külföldi autó kereső
1 918 autó az adatbázisban
Tekintse meg kínálatunkat, válogasson prémium márkájú, import autóink között!
Eladó Audi A6-os autó vásárlás
Keresse munkatársainkat:

Eladó Audi A6-os autó vásárlás

Eladó Audi A6 modell: Eladó Audi A6

Az Audi A6-os szériája (”C-sorozat”) a német személyautó gyártó óriás felsőközépkategóriás modelljét takarja. E márka esetében a mai napig elkerülhetetlen a folytonos összehasonlítási alap a másik két meghatározó német gyártó, a BMW és a Mercedes autóival. Amennyiben a jelenlegi piaci kínálatot nézzük, az Audi A6-os, prémium kategóriás modelljeit leginkább a BMW 5-ös sorozatával, a Mercedes E osztályával, vagy épp a Lexus hasonló kategóriás autóival számíthatjuk egy lapon. E kategória modelljei ideálisak lehetnek akár magánszemélyek, akár vállalatok számára is céges autóként, ugyanis tökéletesen egyesítik a komfortot és a megbízhatóságot a nagy méretükből adódó praktikummal és eleganciával.

Az Audi az 1990-es évek közepét megelőzően is több generáción át jelentetett meg hasonló kategóriában autókat, akkor még Audi 100 néven. Végül 1994-ben döntöttek úgy a gyártónál, hogy ideje egyfajta megújulásnak, amely a modellnevek megváltozásával is járt. Míg más modelleknél (például a 80-as/A4-es) a változás műszaki értelemben is jelentősebb volt, a 100-ból lett A6 esetében ez alapvetően inkább csak egy külső ráncfelvarrást jelentett. Nem véletlen az sem, hogy szintén ebben az időszakban jelent meg az A6 sportos testvérautója, az S6 Plusz.      

A következő generációs A6-nál (1997-2004) azonban már egy nagyobb megújulásnak lehettünk szemtanúi. Talán máig ez a generációs modell tekinthető a legkedveltebbnek hazánkban is. Átalakult a karosszéria, ekkor jelent meg a modellnél oly jellegzetes, gömbölyű formaterv, emellett pedig műszakilag is nagyobb fokozatba kapcsolt a gyártó az újonnan bemutatott V6-os motorokkal, a quattro összkerékhajtással vagy épp az 5 sebességes tiptronic automata váltóval. Az igényes karosszéria elemek és a tágas utastér mind hozzájárultak a jó vezetési élményhez és a komforthoz.

A hatodik generáció (2004-2011) során érte el az A6 karosszériája azt a formáját, ami többé kevésbé a mai napig meghatározó. Igen jól sikerült szériáról beszélhetünk, amit alátámaszt, hogy 2005-ben megkapta a Világ Év Autója díjat.  Ránézésre egyből megállapítható, hogy elődeinél nagyobb méretekkel rendelkezik, ilyen téren egészen közel kerülve a nagy testvérhez, az A8-hoz.

Nem véletlen, hogy egyesek már egyenesen felsőkategóriás modellként gondolnak rá. A méretbeli hasonlóságokon túl számos műszaki elemet találunk, amik korábban az A8-at jellemzeték, úgy, mint a MMI multimédiás rendszer, a trapézlengőkaros hátsó felfüggesztés vagy épp a kanyarfényszóró. A megnövekedett méret még tágasabb belső helykínálatot és nagyobb csomagtartó teret eredményez, ami mindenképp népszerűvé teszi az autót a nagycsaládosok körében.

2011-től gyártják az A6 legújabb generációját, amely karosszériájában az előző generációra épül, a dizájnt tekintve ismét egyfajta faceliftet kapott többek között új lámpák, lökhárítók képében. A nagyobb változás inkább a motorok terén állt be. A korábbi modellekhez képest az új generációs A6-nál komolyabb szintű (akár 20%) fogyasztás csökkentést sikerült elérni mind a benzin, mind a dízel típusoknál.                                                                                                                                                        

Ekkor jelentek meg a hibrid hajtású A6-ok is, amikben egy 2.0, - kezdetben - 211 lóerős TFSi benzinmotor és egy 54 lóerős villanymotor tud akár közösen, akár külön-külön dolgozni. A legfrissebb, plug-in-es hibrid modell 2019 óta kapható, A6 TFSi quattro néven, amiben szintén egy kétliteres, a korábbinál azonban erősebb, 252 lovas benzin- és egy 105 kilowattos villanymotor dolgozik. A villanymotorok töltéséről egy beépített lítium-ion akkumulátor gondoskodik.  Ez az együttes erő 250km/h végsebességet és nagyjából 5,5 másodperc alatti gyorsulást tesz lehetővé 0-100km/h-ra. A legújabb modellekkel, csak a villanymotort használva akár 50 km-t is meg tud tenni az autó.        

Eladó használt és új Audi A6 kategória oldal.

    

 

Eladó Audi A6-os autó vásárlás

Ha import autó: MatiPro!