Használt és külföldi autó kereső
1 918 autó az adatbázisban
Tekintse meg kínálatunkat, válogasson prémium márkájú, import autóink között!
ELADÓ HASZNÁLT BMW M modell AUTÓ VÁSÁRLÁS
ELADÓ HASZNÁLT BMW M modell AUTÓ VÁSÁRLÁS VII. kerület Erzsébetváros
ELADÓ HASZNÁLT BMW M modell AUTÓ VÁSÁRLÁS VII. kerület Erzsébetváros
Keresse munkatársainkat:

ELADÓ HASZNÁLT BMW M modell AUTÓ VÁSÁRLÁS

 

eladó BMW M modell: Eladó BMW M

 

A BMW M a BMW egy leányvállalata, amely leginkább nagyteljesítményű sportautókat gyárt. Ezt takarja a megnevezés is (M= Motorsport). A BMW évtizedek óta az egyik legmeghatározóbb szereplője az autó- és motorsportnak, és gyakorlatilag az M megszületését is ez inspirálta néhány évtizeddel ezelőtt. A cél már akkor is ugyanaz volt, mint ma: a tökéletesség elérése, mind az erőt, mind a vezetési élményt tekintve.

A kezdetekben csak versenyautókat gyártó leányvállalat később fokozatosan kezdte kiegészíteni az anyavállalat kínálatát az általa átalakított modellekkel, amik ezután szélesebb közönség számára is elérhetővé váltak.

A hagyományos modellekhez képest az M jelű autókra jellemző többek között az átalakított, a hagyományosnál erősebb benzinmotor, ehhez kapcsolódóan spéci sportváltó, az M dupla kipufogó, a Twin Scroll elven működő turbófeltöltő, erősebb felfüggesztések, hatékonyabb aerodinamikai kialakítás és természetesen a speciálisan kialakított külső elemek, amik abszolút egyedivé teszik és megkülönböztetik a többi modelltől.

Fontos kiemelni, hogy ezesetben nem holmi hagyományos értelemben vett tuningról van szó, hanem a versenyzés világában kitapasztalt és áthozott mérnöki technológiák és innovációk keverékéről. Ezen technológiák biztosítják, hogy a nagy teljesítmény mellé a maximális hatékonyság is párosuljon. A mérnökök nagy figyelmet fordítanak arra is, hogy ez a hatalmas teljesítmény és a mérhetetlen dinamika ne menjen a menettulajdonságok és a biztonság rovására. A futómű feszessége, az alacsonyan lévő súlypont, a felfüggesztés és a lengéscsillapítók együttesen biztosítják, hogy bármilyen úti körülmények között az autó úttartása és tapadása tökéletes maradjon. Az elkötelezettséget jól mutatja, hogy a modellek végső tesztelése és finomhangolása a világ egyik legnehezebb versenypályáján történik, a Nürnburgringen.

A teljesítményen és a vezetési élményen túl van még egy dolog, amiben a BMW M-nél nem ismernek kompromisszumokat: ez pedig a dizájn. Az innovációs sokoldalúság ezen a téren is megmutatja magát. Az M típusokra jellemző minden esetben a lekerekített, áramvonalas formaterv és a megfelelő karosszéria elemek is, melyeknek a sportos kinézet mellett a megfelelő légellenállásban is nagy szerepük van. Gondoljunk csak a BMW-k elejére oly jellemző nagy méretű hűtőrács, amin keresztül a beáramló -és egyben az autón át is áramló – levegő megnöveli a leszorító erőt.

A BMW M modellpalettáján jelenleg megtalálhatók a kupék ( M2, M4), a kabrio (M8), a sedan (M5), a crossover (X3 M), a SUV (X4 M, X5 M, X6 M). M Performance néven nemrég egy új kategóriát is bemutatott a gyártó az M modellekhez kapcsolódóan. Ezek különlegessége, hogy az összes eddigi M jelzésű BMW-vel ellentétben ezek dízel autók.

Összességében elmondható, hogy a BMW-nél igen találóan fogalmazták meg az M modell mottóját: „Versenypályán született, de otthon van mindenütt.” Guruljon épp versenypályán, autópályán, vagy egy városi utcán, ezek az autók bárhol képesek átadni a vezetés igazi szenvedélyének érzését.

 

 

ELADÓ HASZNÁLT BMW M modell AUTÓ VÁSÁRLÁS

Ha import autó: MatiPro!